søndag 20. februar 2011

Håndarbeide som terapi.

Hjerneforsker og psykolog Kelly Lambert mener at det å produsere noe med hendene er med på å forebygge depresjon.Ho hevder at det å planlegge noe, og så gjennomføre det, gir oss en følelse av belønning. Dette stimulerer den delen av hjernen somregulerer humør og velbære.

Eg får mykje energi av å produsere forskjellige ting. Planlegging er en stor del av prosjektene og det å få bruke fantasien gjør meg godt. Gleden av å se et ferdig produkt og være fornøyd med det gir meg veldig mye...

Tunika/kjole til min datter, har tatt utgangspunkt en en tunika med 8 bladroser, men hadde lyst å lage et personlig preg på den. Fant mønsteret i boka til strikkemaskinen og kombinerte med fantasien..Den er strikka i Pt2 , det ensfargede er strikka på maskin og resten for hånd. har hekla den sammen i sidene og laga en picotkant rundt halsen og armene. Plagas nokka så inn i h...., har vel egentlig strikka den to ganger. Men blei veldig fornøyd til slutt, fikk til å med til å lage ragelanfelling på maskinen.

Nærbilde av min hjemmelaga knapp- har brukt rubons og lakka med neglelakk etterpå.
Min egen tunika- bunnfarga er strikka i Sisu, delvis strikka på maskin og for hånd, hekla sammen i sidene og med picokant rundt hals, armer og i nerkant. Fant mønsteret på Jærbos sine sider, har laga min egen varient..og blei veldig fornøyd med den..
Redesign av en kjole eg kjøpte for endel år sia- brukt bare en gang.Har hekla rundt armene og i nakken , den var så nedringet bak ..noe som eg ikje likte. Har tatt av den på lengda -da den var nesten forsid..
Bak i nakken, har hekla et stort og 3 små hjerter.. den blei bærre lækker...


Har brodert med maskin- LEVE, FØLE, NYTE og CARPE DIEM på hjertene...Også denne kjolen var fotsid, kjøpt for snart 14 år sia og brukt en gang.Har hekla hjerter og sydd på hjerter av kjolestoffet, samt hekla ri\undt kantene- blei fornøyd med den ja...

2 kommentarer:

eljos sa...

Ja visst er det terapi, har du lest innlegget mitt om samme sak? Det har vært til stor hjelp og glede for meg med håndarbeise:
http://eljos-eljos.blogspot.com/2011/02/vi-som-er-heldige.html

Lykke til videre, og jeg tar med hekletaøyet til Lanzarote i morgen

eljos sa...

Hm linken virket ikke, men du kan jo finne den i arkivet mitt hvis du vil, Vi som er heldige heter innlegget.